Lempeä kesäkurpitsakeitto

03. Marraskuuta 2011

Kesäkurpitsakeitto: 1 kilo kesäkurpitsaa, puoli pakettia koskenlaskijaa, 50 g voita, 2,5 dl luomu kermaa, basilikaa, valkosipulia, pippuria, kana- ja kasvislientä 10 dl. 
Kuullota paloitellut kesäkurpitsat voissa valkosipulin kanssa niin, että hieman pehmenevät. Lisää liemet, kerma ja mausteet. Anna kiehua rauhassa 30 minuuttia ja soseuta varovasti koko keitto sauvasekoittimella. 
Lisää koskenlaskija ja kiehauta sekoittaen, valmis! Keitto sopii myös karppaajille ja on muuten myös miehiseen makuun todella hyvää!




5 kommenttia:

  1. mmm... vois kyllä kokata vähän vaihtelun vuoksi jotain erilaista. koskenjuusto sopii kyllä tosi hyvin sosekeittoihin :) mutta kesäkurpitsaa ei ole testattukkaan.

    VastaaPoista
  2. Hah! Just ton reseptin perässä tulin tänne nyt, kun oon ollut karppina pari viikkoa ja ohje herätti mielenkiinnon. Tuota ON kokeiltava :D

    VastaaPoista
  3. Mielenkiinto heräsi tuosta karppaaja sanasta :D Kun saisi taas itseään niskasta kiinni :)

    VastaaPoista
  4. Ja oli aivan mahtavaa! Tuli oikeen himo, melkein miehen kanssa kaksin syötiin koko kattilallinen!!! Kiitos respetistä! Terkuin, Martta P.

    VastaaPoista
  5. Kiva ohje.Pitääpäs kokeilla.Kurpitsoja tulee sen verran että uusia ohjeita kaivataan.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttavat!