Marraskuu

20.Marraskuuta 2011

Upea ilma tänään! Huurretta ja jääkiteitä. Tänään savustetaan lohta pihalla ja ulkoillaan. Ja pitää tietysti vähän herkutella myös makealla, kuvassa ohje ihaniin riisimurokakkuihin.
Marraskuusta kertoo wikipedia näin: "kuukauden suomenkielinen nimi viittaa siihen, että Etelä-Suomessa maa on silloin usein yöpakkasten vuoksi roudassa, minkä vuoksi useimmat ruohovartiset kasvit kuolevat eli tulevat martaiksi. Pohjois-Suomessa pysyvän lumen aika alkaa heti marraskuun alusta. Etelä-Suomessa marraskuu on pääosin synkkä ja lumeton, sateet tulevat etelässä useammin vetenä tai räntänä kuin lumena, tosin lyhet lumiset jaksot ovat Etelä-Suomessakin jo tavallisia. Ensilumi sataa etelärannikollamme vasta marraskuun puolivälin paikkeilla, kun se on Lapissa satanut keskimäärin jo lokakuun alkupäivinä. Marraskuun aikana sademäärät vähenevät Suomessa elo-lokakuiden runsaiden syyssateiden jäljiltä. Auringonpaistetta saadaan silti todella niukasti, ja marraskuu onkin koko Suomessa todella synkän harmaa. Lähes kaikki muuttolinnut ovat jo muuttaneet etelään, paitsi eräät Etelä-Suomessa vielä tähänkin aikaan majailevat vesilinnut ja rastaat, jotka siirtyvät etelämmäksi vasta talven reunalla tai jäiden tulon aikaan. Marraskuussa syntyneillä on yleensä skorpioni horoskooppinaan."

Hyvää marraskuista sunnuntaita!
6 kommenttia:

 1. Synkkyydestä huolimatta oikein kivaa sunnuntai-iltaa teille! :)

  VastaaPoista
 2. Hienoja lasipulloja, murattiko se tuosta yhdestä luikertelee?

  VastaaPoista
 3. Rupee tosiaan pikkuhiljaa haiskahtaan talvelle.

  Mukavaa alkavaa viikkoo :)

  VastaaPoista
 4. Riisimurosuklaa, nam :) Joskus muinoin olen tyttöjen kanssa tehnyt Mummunpastilleja ja muitakin karkkeja, ne olivat ihan joka jouluinen juttu. Yksin ei enää viitsi :D

  VastaaPoista
 5. Oi miten ihania kuvia. Täytyypä kokeilla noita riisimurosuklaita. Olen viimeksi lapsena niitä syönyt.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttavat!