Uusi elämä romulle

25. Maaliskuuta 2013

Tämä keittiöjakkaran rahjus oli tosiaan jo parhaat päivänsä nähnyt (joskus 70-luvulla varmaan) ja matkalla kaatopaikalle. Sen nahkainen kangas oli jo osittain rikki ja täynnä erilaisia maalitahroja. Mutta runko oli kunnossa ja jämerän oloinen. Olin jo jonkin aikaa miettinyt, mitä ihmettä sille tekisin. Tuollaiseksi se ei voinut jäädä. Esineet, joita katsoessa tulee huonolle tuulelle, eivät sovi minulle...niille on tehtävä jotakin.

Poistin ensin risat kohdat kankaasta ja paikkasin ne niin, että tasot ovat tasaiset ja siistit. Sitten maalasin nahan valkoiseksi, jotta vaalean kankaan alta ei paista ruma ruskea. Leikkasin askelmia n. 4cm isommat palat kankaasta ja levitin kangasliiman askelmille. Liimasin kankaan ensin siististi ja suorasti kiinni. Tämän jälkeen tiukkasin kankaan sivut ja alaosan ja naputtelin vasaralla pienet valkoiset naulat pitämään verhoilua kiinni alapuolelta.
Lopuksi vielä naputin pienen pitsireunuksen isoimman astimen sivulle kanttinauhaksi. Tähän kaikkeen meni aikaa 45 minuuttia, eikä keittöjakkaraa katsellessa enää tule huonolle tuulelle. Suosittelen!Ennen


11 kommenttia:

 1. voi kun tulikin ihana! ei uskois samaksi :)
  mieki voisin pehmustaa mun jakkaraa, kun siinä tulee aika paljon istuskeltuakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sama juttu, kun on kylässä paljon ihmisiä, aina joku saa alleen keittöjakkaran :)

   Poista
 2. Melkoinen muodonmuutos :) Tuohon ruskeaan kun ei tekisi mieli koskea tikullakaan, noita oli ennen joka huushollissa, olen varmaan saanut yliannoksen.

  VastaaPoista
 3. Aikamoinen muodonmuutos, tuli todella hieno. Tässä se taas nähtiin, mitään ei kannata heittää pois, ennenkuin katselee sitä sillä silmällä:)

  VastaaPoista
 4. Hieno muutos! Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttavat!