Seinän muutos

17. Joulukuuta 2013

Osa blogini seuraajista saattaakin muistaa, miltä lapsien leikkihuone ja vierashuoneemme aikaisemmin näytti. Siitä kuvaa myös alla. Ei sinänsä mitään vikaa, mutta vuosien myötä tuo mustavalkoinen kuviointi on alkanut käymään yhä enemmän silmiini. Haluan kodistani entistä enemmän rauhoittavan ja harmonisen, sellaista kaipaa muuten nopeatempoisessa elämässä. Paikkaa missä rauhoittua ja jossa ympärilleen katselu on mieluisaa ja tasoittaa mieltä. Tämä niin sanottu huomioseinä näkyy kokonaisuudessaan myös olohuoneeseen, joten sen vaikutus on kodissamme melko vahva.
Eräänä päivänä sain siitä tarpeekseni. Niin tarpeekseni, että aloin lasten siellä leikkiessä repimään tapettia suoraan irti seinästä. Kun sain ensimmäiset tarmot purettua, hoidin loput repimiset illalla kostutettuani loput osiot. Seuraavana päivänä alkoikin sitten tapetointi, johon käytin vanhan kirjan sivuja ja vesiohenteista yleisliimaa. Nopeasti sain valmista ja lopuksi vedetään vielä mattapintainen lakka päälle, niin kestää paremmin kolhuja ja osumia.
Nyt, joka kerta kun kuljen huoneen ohi tai istahdan olohuoneeseen, näenkin jotain omasta mielestäni kaunista ja rauhoittavaa. Koko huoneen tunnelma muuttui ja se vaikuttaa koko kotiimme. Kaiken helppouden lisäksi edullista ja ekologista!

Vanha tapetti

17 kommenttia:

 1. Niin upee!Sopii sinne kuin nyrkki silmään!(Hirvee vertauskuva mut aivot ei nyt keksineet muuta :D)

  VastaaPoista
 2. Todella iso ja näyttävä uudistus! Aivan ihanalta näyttää!

  VastaaPoista
 3. Wau!! Aivan ihana ja rauhallinen - kyllä on rauhallisempi kuin "ennen" ! Muutenkin todella kaunis tuo kokonaisuus hyllyineen kaikkineen! Loistavaa kierrätystä - tykkään todella!!

  VastaaPoista
 4. Wau sanon minäkin. Hieno muutos!!!

  VastaaPoista
 5. Aivan kuin eri talosta nyt tuo huone! Mainio muutos parempaan, on rauhallinen ja niin kaunis! Tessa

  VastaaPoista
 6. No huh, mikä työ sulla on ollut!!!

  Ei mun paperikuusiprojekti oo mitään tuohon verrattuna ☺

  Aivan upeaa jälkeä ja täytyy kyllä sanoa, että kannatti!!!

  VastaaPoista
 7. Moi! Minulla samanlainen ajatus, löysin kirjahyllystämme kirjan, joka olikin vuoden 1928 Kotilieden vuosikerta. Aion tapetoida niillä eteisen seinän. Mitä lakkaa käytit tuohon "päällystykseen"? Himmeän pinnan minäkin haluaisin seinääni, en mitään kovaa ja kiiltävää. Kiitos jos vielä vastaan näin vanhaan juttuun.

  Teveisin Anne

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttavat!